Суши

Історія створення суші починається з затоплюваних рисових полів Південно-Східної Азії. Ще в II столітті н. е. рис застосовувався там в якості натурального консерванту, дозволяючи морепродуктів тривалий час залишатися свіжими. Все змінилося з приходом даної традиції в Японію приблизно в VII столітті. У нас найкращі суши круглосуточно доставка киев.

Поява перших суші
Наредзусі-перші суші, історія виникнення яких налічує більше 18-ти століть. Спосіб їх приготування значно відрізнявся від сучасного і надавав наредзусі особливий смак. Зовнішній вигляд також був далекий від того, що нам звично бачити сьогодні в ресторанах.

В ті часи блюдо складалося виключно з маринованої риби і було доступно лише знатним особам. Маринад ж отримували за рахунок перебродившего рису, який потім просто викидали. Їм повністю покривали рибу, перекладаючи її сіллю, і залишали в дерев’яних бочках бродити під пресом на кілька тижнів. Такий спосіб молочнокислої ферментації дозволяв довго зберігати морепродукти, не позбавляючи їх при цьому корисних властивостей.

Наредзусі готують і донині, проте цей різновид суші подають лише в окремих регіонах Японії. Вся справа в їх специфічному запаху, який риба набуває в процесі тривалої ферментації.

До кінця XVI століття в країні з’явилася нова технологія під назвою «наманаре». Суть її полягала в тому, що рибу не піддавали повній консервації, залишаючи рис їстівним. Таким чином, саме японці заклали традицію вживати його в їжу разом з рибою, що зробило суші доступними і для бідних верств населення.

kolibrius

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Наверх