Суши

Історія винаходу цього популярного страви налічує більше 1300 років. Назва суші (або «Сусі» — досі точаться суперечки про правильну вимову ієрогліфа 寿司), як це не дивно, ніяк не перекладається. Або, точніше, існує така безліч тлумачень двох ієрогліфів, складових це слово, що його можна трактувати з однаковим успіхом і як «маринована риба», і як «приуготовление до довголіття», і як побажання щастя. Як часто трапляється з древніми кухнями, до числа яких відноситься Японська, винахід страви має відношення не до його кулінарним достоїнств, а до способу зберігання того чи іншого продукту. Ми пропонуємо заказать суши круглосуточно.

Вважається, що вперше сиру рибу і рис японці з’єднали для того, щоб зберігати рибу, і сталося це в 6 столітті нашої ери. За іншими даними, винахід зроблено ще на тисячу років раніше, і його честь належить жителям Південно-Східної Азії, звідки воно дійшло до Китаю. А вже від китайців секрет зберігання риби в рисі потрапив до Японії. Випатрати тушки сріблястого карася» фуна » щільно обкладали рисом, поміщали в барила, перекладаючи все це сіллю, і протягом декількох тижнів йшло природне бродіння. Потім рибу їли, а рис викидали, що, звичайно ж, було вкрай марнотратно, але все ж краще, ніж отруїтися в епоху до винаходу холодильника.

В кінці 17 століття з ростом виробництва рису з нього стали готувати рисовий оцет, який в свою чергу почали додавати в рис, для додання пікантного кислуватого смаку, а рибу і морепродукти з таким рисом почали подавати в сирому вигляді, тобто з процесу приготування виключалося бродіння. Спочатку існували спеціальні дерев’яні форми для пресування рису, а ось суші в сучасному вигляді з’явилися не так давно — в 19 столітті, І сталося це в місті Едо, як тоді іменувався Токіо.

kolibrius

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Наверх